Hautaustoimisto Vantaa

Hautaushelmi, helmen verran helpompaa

Hautaushelmi – Hautaustoimisto Vantaalla

Tahdomme tarjota asiantuntemustamme ja tukeamme hautausjärjestelyihisi, sillä me tiedämme, miten tärkeitä ja kipeitä nämä hetket elämämme varrella ovat. Kun kaikki hautaukseen liittyvät käytännön asiat ovat meidän hoidettavanamme, voit olla levollisin mielin, sillä hautaus järjestetään ammattitaitoisesti, kunnioittavasti ja toiveidesi mukaisesti, ja sitoudumme olemaan apunasi juuri sen verran kuin tarvitset.

– Jenni ja Rinna

Jenni And ja Rinna Suomalainen - Hautaustoimisto Vantaa
Hautauskimppu

Hautajaisjärjestelyt omien toiveidesi mukaan

Hautaustoimistomme Vantaan alueella auttaa sinua hautajaissuunnittelun kaikissa vaiheissa hautapaikan varaamisesta arkun tai uurnan valintaan. Hautaushelmellä on laaja valikoima palveluita, joista voit valita budjettiisi, tilaisuuden tyyliin ja omiin toiveisiisi sopivat vaihtoehdot. Toimimme koko Uudellamaalla.

Otamme puolestasi vastuun kaikista tarvittavista paperitöistä ja järjestelyistä, kuten hautausluvan hankinnasta sekä seurakunnalle ja hautausmaalle tehtävistä varauksista. Tilaamme myös kuljetuksen, arkun, arkkuvaatteet, kukat ja tarvittaessa uurnan.

Kotimaisuus, ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat yrityksellemme kaikista tärkeimmät arvot. Siksi käytämme ainoastaan kotimaisia tuotteita, ja kaikki valikoimamme arkut ja uurnat on valmistettu ympäristöystävällisistä ja maatuvista ainesosista. Hautaustoimistomme Vantaan alueen kuljetukset hoidetaan yhteistyössä Helsingin hautauskuljetus Oy:n kanssa.

Kirkkoon kuulumattoman hautajaiset

Hautajaisten suunnittelun lähtökohtana on aina se, että vainajan oma tahto otetaan huomioon.

Siviilihautajaisille ei ole olemassa valmista kaavaa, ja hautajaiset suunnitellaan vainajan tai omaisten tahdon mukaisesti. Kirkkoon kuulumattomalle voidaan järjestää myös kristillinen hautaan siunaaminen. Silloin on tapana keskustella asiasta papin kanssa, jotta voidaan varmistaa, ettei siunaaminen loukkaa vainajan vakaumusta.

Hautauskimppu

Hautaushelmen valmiit paketit hautajaisten suunnitteluun

Hautajaisiin on haastavaa varautua perinpohjaisesti etukäteen, ja käytännön järjestelyt tuntuvat herkkinä hetkinä rankoilta. Siksi olemme suunnitelleet valmiiksi hinnoiteltuja palvelupaketteja näiden järjestelyiden helpottamiseksi.

Voit käyttää pakettejamme ohjenuorina hautajaisten suunnittelussa, ja hautaustoimistomme Vantaan alueella muokkaa paketteja henkilökohtaisten tarpeidenne ja toivomustenne mukaan. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua valitsemaan sopivimman ratkaisun.

Suoratuhkaus

Suoratuhkaus

Suoratuhkauksessa siunaus- tai saattotilaisuutta ei järjestetä ennen tuhkausta, ja se voidaan omaisten toiveesta järjestää tuhkauksen jälkeen esimerkiksi uurnanlaskutilaisuuden tai tuhkan sirottelun yhteydessä.

Suoratuhkauspakettimme sisältää yhden kuljetuksen, suoratuhkausarkun sekä tarvittavat paperityöt.

Kesäkuukausina (toukokuusta syyskuuhun) järjestämme myös merituhkauksia.

Koska pakettia voidaan muokata, sen lopullinen hinta vaihtelee omaisten toiveiden mukaisesti.

  • yksi kuljetusajo (sairaalasta krematorioon) 220 €
  • suoratuhkausarkku 349 €
  • hallinto ja neuvonantaminen (tarvittavat varaukset ja asiakirjojen hoitaminen) alk. 150 €

719 €

Peruspaketti

Peruspaketti

Peruspakettimme sisältää tarvittavien varausten ja tilausten teon seurakunnalle, kaksi kuljetusta ja arkun. Pakettia voidaan muokata toiveidesi mukaan.

  • kaksi kuljetusajoa (sairaalasta kappeliin ja sieltä krematorioon) 430 €
  • Valonsäde -arkku 629 €
  • hallinto ja neuvonantaminen (tarvittavat varaukset seurakunnan kanssa) alk. 250 €

1309 €

Ekopaketti

Ekopaketti

Ekopaketti on ympäristöystävällisin hautausvaihtoehtomme. Paketti sisältää tarvittavien varausten ja tilausten teon seurakunnalle, kaksi kuljetusta ja Eko-arkun. Pakettia voidaan muokata toiveidesi mukaan.

  • kaksi kuljetusajoa (sairaalasta kappeliin ja sieltä krematorioon) 430 €
  • Honka Eko -arkku 999 €
  • arkkukoristus 200 € + kuljetus alk. 15 €
  • hallinto ja neuvonantaminen (tarvittavat varaukset seurakunnan kanssa)) alk. 300 €

1944 €

Tutustu tuotteisiimme ja hintoihimme

Asiakkaamme kertovat

Arvostelu

Suuret kiitokset teille kaiken surun keskellä. Hoiditte kaiken välittävästi, asiantuntevasti, sujuvasti ja kaikki meni, niin kuin toiveet meillä olivat. Kiitos ihana empaattinen Jenni ❤️

Satu
Arvostelu

Kokemuksemme Hautaushelmen kanssa asioinnista oli erinomainen. Läheisen kuoleman jälkeen sain toimistoon välittömästi luotettavan & lämpimän yhteyden. Kaikki äitimme arkutukseen, hautajaistilaisuuteen, uurnanlaskuun sekä haudan hoitoon liittyvät asiat järjestyivät täsmällisesti & laadukkaasti. Hautaushelmi huomioi upealla tavalla kaikki esteettiset erityistoiveeni äidin arkkuvaatteiden, korujen sekä hautajaisten kukkien värimaailmasta. Suurten (meidän kohdallamme 120 hengen) hautajaisten järjestely sujui myös täysin ongelmitta & erittäin välittävässä hengessä Hautaushelmen kanssa. Koen, että Hautaushelmi mahdollisti parhaalla mahdollisella tavalla kauniiden sekä arvostavien jäähyväisten jätön äidillemme. Suosittelen sydämestäni yhteistyötä Hautaushelmen kanssa surun kohdatessa.

Kaisa
Arvostelu

Huomaavainen ja lämmin tuki surutyössä. Hautaushelmen Jennin huomaavaisen ja ammattimaisen palvelun johdosta lähiomaiseni hautajaiset olivat kaunis kokonaisuus. Kaikki järjestelyt hoituivat suunnittelusta toteutukseen sujuvasti, pienintäkään yksityiskohtaa unohtamatta. Suuri kiitos Jenni! ❤️

Päivi
Arvostelu

Palvelu loistava ja arkku, kukat ja uurna olivat todella kauniit. Koin, että minua kuunneltiin kiireettä. Kiitos Hautaushelmelle.

Antti
Arvostelu

Todella empaattista ja luotettavaa palvelua. Jatkuvasti pidettiin huolta siitä että kaikki sujuisi täydellisesti. Aivan sydäntä lämmittää. Kiitos ♡

Kerttu
Arvostelu

Loistavaa palvelua, minut pidettiin koko ajan ajan tasalla.

Henri
Arvostelu

Kunnioittavaa ja erinomaisen ystävällistä ja huomioivaa palvelua, kiitos Jenni.

Amanda
Arvostelu

Saimme erinomaista palvelua ja kaikki järjestelyt sujuivat niin kuin pitikin. Meitä pidettiin ajantasalla koko ajan ja tilaisuuden jälkeen vielä soitettiin ja varmistettiin, että kaikki meni niin kuin oli sovittu. Voin lämpimästi suositella kaikille!

Mikko
Arvostelu

Suuri kiitos Jennille hänen asiantuntevasta, huomaavaisesta ja lämpimästä palvelusta. Suunnittelu ja järjestelyt hoituivat erittäin sujuvasti. Erityiskiitos todella kauniista kukista!

Päivi
Arvostelu

Todella lämminhenkistä ja ystävällistä palvelua. Kuunneltiin kiireettä suuren surun murtamaa asiakasta. Täällä ihminen kohtasi ihmisen. Inhimillisyys paistoi läpi koko asiakkuuden aikana.

Satu
Arvostelu

Tunsin, että kaikki meni suunnitelmien mukaan, kun mieheni saatettiin viimeiseen lepoon. Hautausneuvoja, juristi oli osaaottava ja humaani ihminen, jolta sain neuvoja vähän yli vaadittavan tehtävän. Olen kiitollinen, että juuri hän palveli minua surussani.

Terttu
Arvostelu

Empaattinen, aito ja kuunteleva hautausneuvoja. Kaikki hoitui, lämpimät kiitokset Rinna!

Sirpa

Vantaan hautausmaat, kappelit ja krematoriot

Olitpa missä tahansa kaupunginosassa, hautaustoimistomme Vantaalla tuo hautauspalvelut lähelle sinua. Ota meihin yhteyttä, niin voimme keskustella toiveistasi lisää.

Hautauskimppu

Hautausmaita Vantaalla

Teemme hautauksia kaikilla hautausmailla Vantaalla ja muualla Uudellamaalla. Vantaan seurakuntayhtymällä on neljä hautausmaata: Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa, Hämeenkylän kirkon hautausmaa, Korson kirkon hautausmaa ja Ruskeasannan hautausmaa. Vantaalla sijaitseva Honkanummen hautausmaa kuuluu Helsingin seurakuntayhtymälle.

Kirkot ja kappelit Vantaalla

Hautajaiset voi järjestää kaikissa Vantaan kirkoissa ja kappeleissa. Niihin kuuluvat esimerkiksi Pyhän Laurin kappeli, Ruskeasannan kappeli ja Seutulan kappeli.

Krematoriot Vantaalla

Tuhkauksia voidaan kauttamme tehdä kaikissa krematorioissa Uudellamaalla. Vantaan alueella sijaitsee Honkanummen krematorio.

Usein kysyttyjä kysymyksiä – Hautaustoimisto Vantaa

Askarruttaako jokin hautaukseen liittyen? Olemme koonneet kysytyimpiä kysymyksiä ja vastauksia tähän listaan. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, niin autamme sinua.

Ajankohta järjestelyiden aloittamiselle on hyvin yksilöllinen valinta, ja voit päättää itse, milloin jaksamisesi riittää siihen. Meidän kanssamme kaikki järjestelyt hoidetaan kätevästi etäyhteydellä, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaasi siihen, että matkustat hautaustoimistolle Vantaalle.

Usein hautajaisjärjestelyissä ovat mukana vainajan puoliso, perilliset, kuten esimerkiksi lapset, tai vainajan itsensä nimeämä henkilö. Jos muita omaisia ei ole, ystävä tai läheinen voi järjestää hautajaiset.

Hautaustoimistomme Vantaan alueella voi hoitaa kaikki hautajaisjärjestelyihin liittyvät asiat puolestasi, jotta sinä voit keskittyä olemaan läheistesi kanssa. Voit osallistua järjestelyihin juuri sen verran kuin itse haluat.

Ei tarvitse, sillä me huolehdimme kaikista hautaukseen liittyvistä paperitöistä ja muista järjestelyistä puolestasi. Kerromme sinulle aina etukäteen, jos sinun tarvitsee toimittaa meille jotakin.

Siviilihautajaisille ei ole olemassa valmista kaavaa, ja jokaiset hautajaiset suunnitellaan vainajan tai omaisten tahdon mukaisesti. Kirkkoon kuulumattomalle voidaan järjestää myös kristillinen hautaan siunaaminen. Silloin on tapana keskustella asiasta papin kanssa, jotta voidaan varmistaa, ettei siunaaminen loukkaa vainajan vakaumusta.

Jos kuolema on tapahtunut sairaalassa, vainaja on siirretty sairaalan erityiseen säilytystilaan, ja kuljetusta ei ole välttämätöntä järjestää heti. Jos vainaja taas on sellaisessa paikassa, jossa häntä ei voida säilyttää, kuten vanhainkodissa, omaisten täytyy järjestää vainajan siirto. Ota meihin yhteyttä, niin järjestämme tarpeisiisi sopivan kuljetuksen.

Hautauslupaa ei tarvita hautausjärjestelyiden aloittamisessa. Me hautaustoimistoltamme Vantaalla hankimme hautausluvan sairaalasta, ja välitämme sen sitä tarvitseville osapuolille, kuten krematorioon tai hautausmaalle.

Omaiset saavat lääkäriltä kuolintodistuksen, jossa kerrotaan vainajan kuolinsyy. Kuolintodistusta ei tarvita hautausjärjestelyissä, ja sitä tarvitaan yleensä vain vakuutusasioiden hoitamiseen.

Kyllä, sillä Suomessa laki velvoittaa, että jokainen vainaja siunataan arkussa, ja krematoriot eivät vastaanota vainajaa ilman arkkua. 

Kuolinpäivän jälkeen on kolme kuukautta aikaa toimittaa perunkirjoitus. Se on kuolinpesän veroilmoitus perintöverotukseen, ja sitä käytetään perustana perinnönjaolle.